Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ευθραυστότητα των καιρών...



Στις μέρες μας οι άνθρωποι σπάνε τόσο εύκολα, όπως επίσης τα όνειρα και οι καρδιές, είναι τόσο μοναχικοί, γιατί χτίζουν τοίχους αντί για γέφυρες. Σέβεσαι τον εαυτό σου; Αν ναι τότε, σέβεσαι και τους άλλους. Αν τον μισείς, μισείς και τους άλλους, είναι απλό! Στις σχέσεις που εμείς επιλέγουμε, αυτός ο άνθρωπος είναι ο δικός μας καθρέφτης. Σκέψου, λοιπόν, πόσο δύσκολο είναι ν' αλλάξεις τον εαυτό σου πρώτα και θα καταλάβεις πόσο μηδαμινές είναι οι δυνατότητές σου ν' αλλάξεις τους άλλους.

Το μυαλό μας είναι σαν το αλεξίπτωτο. Λειτουργεί καλύτερα μόνο όταν είναι ανοιχτό. Άνοιξέ το και μάθε να ακους, να μαθαίνεις. Μια στιγμή υπομονής σε μια στιγμή θυμού, σώζει από χιλιάδες στιγμές στεναχώριας. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που νομίζουν πως ξέρουν όλες τις απαντήσεις, έλα όμως που έρχεται το σύμπαν και τους αλλάζει όλες τις ερωτήσεις. Ζήσε, λοιπόν, την ζωή σου όπως εσύ θέλεις, χωρίς να υπολογίζεις τη γνώμη του κόσμου. Ο κόσμος είναι πολύς, η ζωή σου όμως μία και πολύ μικρή. Φοβάσαι τον θάνατο; Να μην φοβάσαι, αλλά να χαίρεσαι όταν έρθει η ώρα σου να φύγεις! Δεν είναι τίποτα να πεθάνεις. Σκέψου πόσο τρομακτικό είναι να μη ζεις!
Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο. Τι θέλω να πω μ’ αυτό; Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων, η κάθε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη, τρεις όμως είναι οι επικρατέστερες με διαφορά από τις υπόλοιπες. Ο έξυπνος ο οποίος παραδέχεται, ο πονηρός που αμφιβάλει και ο χαζός που συνεχώς επιμένει. Αν ποτέ βρεις κάποιον άνθρωπο που να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, να είσαι βέβαιος πως αυτή είναι η μόνη μεγάλη ιδέα που πέρασε ποτέ από το μυαλό του. Όλοι μας έχουμε ακούσει την έκφραση απο κάποιον: “Ξέρεις ποιος είμαι εγω;”. Χαμογέλα! Το καλύτερό σου χαμόγελο να το φυλάς για αυτούς τους ανθρώπους, επειδή δεν το αξίζουν και το ξέρουν! Μην αναζητάς μεγάλα πράγματα από την ζωή, αλλά εκείνα τα μικρά που κάνουν την ζωή μεγάλη!

Σχεδόν όλες οι αποτυχίες, είναι αποτέλεσμα του ότι οι άνθρωποι τα παράτησαν πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά ψάχνεις - αναζητάς το καρφί της επιτυχίας! Για να καρφωθεί αυτό το καρφί χρειάζεται να διαθέτεις το σφυρί της επιμονής, το οποίο κρατάς εσύ και μόνο εσύ. Κανένας δε θα στο προσφέρει απλόχερα, πρέπει να μάθεις να μάχεσαι! Κανένας δεν αξίζει τα δάκρυά σου, αλλά και να τα άξιζε κάποιος, δεν θα σε έκανε ποτέ να κλάψεις. Γι αυτό μ’ αρέσει να περπατάω στη βροχή, δεν με παρατηρεί κανείς όταν κλαίω. Λένε πως απ’ τα λάθη μας μαθαίνουμε! Αν είναι όντως έτσι τα λάθη μας διδάσκουν, τότε έχω μια καταπληκτική μόρφωση...

Συντάκτης: Αθανάσιος Γκιόλμας

Δεν υπάρχουν σχόλια