Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

'Ετσι έβαλαν οι Γερμανοί "χέρι" στους Δήμους της Ελλάδας! Κατά τα άλλα έχουμε "Δημοκρατία"! (ηχητικό)




Γνωρίζεις τι σημαίνει "Ελληνογερμανική Συνέλευση";
Γνωρίζεις τι είναι το "Πρόγραμμα Φιλόδημος;"
Γνωρίζεις με τι εγγυήσεις δανείζει στους Δήμους, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;
Νομίζεις ότι έχουμε ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ;

Είναι η ώρα που τα πράγματα πρέπει να μπουν στην θέση τους και φυσικά υπάρχει και η ΛΥΣΗ! Μην περιμένεις να σου την πουν τα κανάλια!
Ακούστε την συνέντευξη της Υπεύθυνης του Πολιτικού Φορέα "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ για τον Δήμο Πύργου Κατερίνα Λιανού στην συνέντευξη που έδωσε στο ΡΑΔΙΟ ΕΛΕΥΣΙΣ και την εκπομπή τα "Stream...αδια".



Κατερίνα Λιανού: "Ο Δήμος είναι η αυτοδιοικητική μονάδα του κράτους και η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει και δίνει τις εντολές και ο Δήμαρχος εκτελεί! 
Το κράτος το μόνο δικαίωμα που έχει απέναντι στον Δήμο είναι να εποπτεύει για τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και του δίνει κανένα δικαίωμα να εμποδίζει την δράση του Δήμου.
Τώρα θα μου πείτε: "γίνονται όλα αυτά;" Όχι, δυστυχώς δεν γίνονται!

Για να σας δώσω να καταλάβετε αυτό που συμβαίνει στους Δήμους θα σας πω κάποια πράγματα που γίνονται τα τελευταία 10 χρόνια.

Θα ξεκινήσω από το 2010 επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Παπανδρέου.

Το  2010 υπογράφηκε μια συμφωνία με την Μέρκελ η οποία θα εντατικοποιούσε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Δηλαδή, θα γίνονταν ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΝ μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδος.
 Από την μία ακούγεται ίσως πολύ ωραίο αυτό, αν δεν ξέραμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίον έγιναν με αυτές τις "αδελφοποιήσεις"!
Ποιος ήταν ο λόγος αυτός;
Ο λόγος αυτός ήταν η Γερμανία να έχει εποπτεία σε όλους τους Ελληνικούς Δήμους!
Το 2010 οι Δήμοι της Ελλάδος είχαν το μικρότερο χρέος με ποσοστό 0,9% του ΑΕΠ ενώ οι Δήμοι των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης είχαν πάνω από το 7% και τότε έρχονται οι Γερμανοί να εκμεταλλευτούν τους δικούς μας πόρους, τα αγαθά μας, τον τουρισμό μας, τον πλούτο μας!

 Οι Δήμοι της Γερμανίας επιγραμματικά να σας πω ότι είχαν δεσμεύσει την ακίνητη περιουσία τους ακόμα και τα φορολογικά τους έσοδα για την επόμενη δεκαετία, οπότε δεν μπορούσαν να πάρουν άλλα δάνεια για να βοηθηθούν. έτσι τους απέμεινε η εκμετάλλευση άλλων Δήμων!"

Ας θυμηθούμε την συνάντηση των Δήμων στην αρχή της κρίσης με τον Φούχτελ, ως εκπρόσωπο της Μέρκελ για να δεσμεύσουν τους δήμους και τις περιουσίες μας.  

"Μόνο αδελφοποίηση δεν είναι λοιπόν! Έτσι οι Γερμανοί έβαλαν χέρι στους Δήμους! 
Το 2010 υπέγραψαν 12 Ελληνικοί Δήμοι και 3 Περιφέρειες, στις οποίες υπάρχουν και τα εργοστάσια της ΔΕΗ μας.
Από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα τις τελευταίες μέρες δεν βλέπω κάποιο δήμο της χώρας που να μην έχει υπογράψει! Οπότε καταλαβαίνετε πόσο έχει προχωρήσει αυτό..."

Να σημειώσουμε εδώ ότι υπάρχουν Δήμοι πολύ κερδοφόροι και όπως  Δήμοι που έχουν στρατηγική σημασία, θα λέγαμε στην χώρα μας, όπως οι δήμοι του Έβρου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία έχει υπογράψει κι αυτή.
Η. κ. Λιανού συνεχίζει: "Η Γερμανία ήθελε να εκμεταλλευτεί την διασυνοριακή της θέση  για να μπορέσει να λειτουργήσει ως κόμβος διακομιστικού εμπορίου. γι αυτό αν θυμάστε καλά, ο πρωθυπουργός μας Μητσοτάκης πήγε επίσκεψη στον Έβρο για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, πήγε με κλιμάκιο από την Γερμανία, δεν πήγε μόνος του!

'Ενα άλλο θέμα που ήθελα να πω για τους Δήμους είναι ότι μετά από αυτή την "ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ" -έτσι την έχουν ονομάσει- ήρθε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. 
Ο "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" είναι ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των Δήμων. Δεν έχω καταλάβει σε τι τους ενισχύει, παρόλο που έχω κάνει μια τεράστια έρευνα!
Το Πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτεί τους Δήμους για διάφορα έργα, όπως  βελτίωση των υποδομών, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Δήμων. Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε το 2016 και θα είναι μέχρι το 2022.

Τα έργα αυτά είναι επίσης έργα προσπελεσιμότητας και ασφάλειας σχολικών μονάδων, δηλαδή διαγραμμίσεις που γίνονται έξω από τα σχολεία για να περάσουν τα παιδάκια απέναντι, προμήθεια μηχανημάτων έργου, αναβάθμιση των παιδικών χαρών, προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για  την δημιουργία ζωνών και τον αυτόματο έλεγχο του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου, αναπλάσεις πλατειών κα. 
Αυτό το Πρόγραμμα έχει προυπολογισμό 300 εκατομμύρια. 

Στην πραγματικότητα όμως κάθε έργο που περιέχεται στον Φιλόδημο είναι μια δανειακή σύμβαση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Παίρνει δάνειο ο Δήμος για να υλοποιήσει το όποιο έργο έχει μπει με το Πρόγραμμα Φιλόδημος!
Και δεν καταλαβαίνω τον ρόλο του "Προγράμματος"!!
Αφού ο Δήμος θα πάρει ΔΑΝΕΙΟ για να το κάνει!
Οι Δήμοι σήμερα είναι υπερχρεωμένοι. Τα δάνεια είναι με υψηλό επιτόκιο και δέσμευση της δημόσιας περιουσίας.

Στην παράγραφο που διαβάσατε, έγινε συμβούλιο στον Δήμο, (Πύργου) γιατί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ζήτησε πρόσθετη ασφάλεια δανείου, εκτός από τις εγγυήσεις που είχαν βάλει, τις υποθήκες για να πάρουν αυτό το δάνειο, ζήτησε κάτι πρόσθετο και ο δικός μας Δήμαρχος έβαλε εγγυητικές επιστολές του εργολάβου.
Αυτό σημαίνει ότι αν ο εργολάβος δεν κάνει καλά την δουλειά του και θα χρωστάει το δάνειο, θα έχει χάσει και την εγγυητική επιστολή και έργο δεν θα έχει.
Να σημειώσουμε επίσης εδώ ότι αυτό σχετίζεται με το Προεδρικό Διάταγμα 154/2010 που αφορά την ασφάλεια των Δανείων στους Ο.Τ.Α.
Φυσικά, όπως ήταν και αναμενόμενο γιατί είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, κανένα έργο δεν έχει γίνει στον Δήμο. Είμαστε ακόμα στο ... ΘΑ, όπως μας επιβεβαιώνει η κ. Λιανού. Οι εγγυήσεις όμως έχουν μπει και όπως είδαμε, μπήκαν και πρόσθετες!! 
'Εργα δεν έχουμε δει για το όφελος των δημοτών σε κανένα δήμο της χώρας, τα οποία  έπρεπε να έχουν αρχίσει ήδη από το 2016. 
Διαβάσαμε δε, ότι ο κ. Θεοδωρικάκο έχει μιλήσει ήδη για το τέλος του "προγράμματος Φιλόδημος"
Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι, μετά από την κατάργηση του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει:  «…Πρακτικά λοιπόν, 31 Δεκεμβρίου που τελειώνει η σύμβαση, τελειώνει αυτό το πρόγραμμα, ανήκει στο παρελθόν- επειδή δεν επαρκούσαν οι ... πόροι!!! Τα έργα που έχουν προετοιμαστεί, γιατί αρκετά από αυτά τα έργα βρίσκονται σε φάση εξέλιξης, διότι οι Δήμοι πήραν στα σοβαρά όλη αυτή την ιστορία και πολύ καλά έκαναν, εξαιρετικά καλά έκαναν, θα συνεργαστούμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης και με τις Περιφέρειες, ώστε να μεταφέρουμε αυτά τα έργα από ένα πρόγραμμα που δεν είχε πόρους, στα Περιφερειακά Προγράμματα και στα Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, ώστε να μπορέσουν, τα σημαντικά έργα από αυτά, να γίνουν με άλλη χρηματοδότηση, με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ».διάβασε εδώ


ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ" ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;; 
Αντιθέτως, όπως ακούστηκε και στην εκπομπή, βλέπουμε την "πράσινη ανάπτυξη" που είχε δηλώσει ο Μέρκελ να φέρει στους... "δήμους-αδελφούς", όπως θέλησαν να πουν αυτή την ξεδιάντροπη "ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ" ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ των Δήμων που Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ αφανίζει τον.."μικρό"!!! 
Άλλωστε είδαμε την "αδελφική αγάπη" στο ξύλο που έπεσε από τα ΜΑΤ στους κατοίκους της Τήνου που δεν θέλουν να υποκύψουν σε αυτό το έγκλημα των "ανεμογεννητριών", που θέλουν να γεμίσουν όλη την Ελληνική επικράτεια, περιοχές Νatura,  Ζώνες Ειδικής Προστασίας,  Εθνικούς Δρυμούς, Εθνικά και Θαλάσσια Πάρκα που υποτίθεται πως θα διασφάλιζαν και θα προστάτευαν την σπάνια βιοποικιλότητα, ώστε αυτή να περάσει αλώβητη στις επόμενες γενιές. 
Την ίδια στιγμή, από ό,τι διαβάζουμε στη Γερμανία οι πωλήσεις ανεμογεννητριών έχουν πέσει κατά 80% καθώς οι πολίτες και οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν σφοδρά βλέποντας να υποβαθμίζεται το φυσικό τους περιβάλλον.  Να θυμίσουμε ότι κι ο ίδιος ο  Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πρόσφατα με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι μέρος των χρημάτων που ΘΑ έρθουν δήθεν από την Ευρωπαική Ένωση θα διατεθούν για την στήριξη της "πράσινης"  μετάβασης ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, κλείνοντας τα ανθρακωρυχεία σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδος,  που οι κάτοικοι της κατά δήλωση του "πρωθυπουργού" "θα βρούν κάτι άλλο να κάνουν"!
  "Ο Δήμος λοιπόν παίρνει δάνεια για αυτά τα έργα που δεν είναι ανταποδοτικά, δεν θα έχει έσοδα και δεν ξέρουμε πώς θα τα πληρώσει. Είναι ήδη χρεωμένοι. Οι δήμοι έχουν κάνει αναχρηματοδοτήσεις. Έχουν μαζέψει τα δάνεια που είχαν στις τράπεζες και τα έχουν καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Πήραν χρήματα από εκεί για να πληρώσουν τις Τράπεζες. 

Τώρα θα μου πείτε: "Έχει χρήματα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να δανείζει τους Δήμους;" 
Όχι! Παίρνει χρήματα με ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! Εγγυόμαστε εμείς για να πληρώνει τα δάνεια των Δήμων. Εκτός αυτού, τα ταμειακά αποθέματα των Δήμων έχουν περάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος από 1/7/2019. 

Άρα, οι ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ! Πρέπει να κάνουν έναν προυπολογισμό 15ημέρου να τον καταθέσουν για να τους δώσει η Τράπεζα χρήματα να κινηθούν!
Η Γερμανία και δεν ξέρω ποιες άλλες χώρες, αυτοί μας διοικούν! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
 Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι οι Έλληνες για να κερδίσουμε την ζωή μας. 
Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα στην Ελλάδα!
Το πρόβλημα το έχει λύσει ο Αρτέμης Σώρρας από το 2012. Έχει καταθέσει χρηματοδότηση για όλους τους Δήμους της Ελλάδας και της Κύπρου.
Το θέμα είναι να ενωθούμε εμείς, όλοι οι πολίτες για να τα διεκδικήσουμε και να τα πάρουμε γιατί είναι δικά μας!"

 Να τονίσουμε ότι τα Κεφάλαια που έχουν δεσμευτεί από τα Παγκόσμια Ταμεία για την Δόμηση χρηματοδότησης στους Δήμους της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι ΑΤΟΚΑ, είναι τεράστια εθνικά κεφάλαια του ύψους των 2,3 τρισεκατομμυρίων.


"49.000 έργα περιμένουν να υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, ΕΡΓΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ -ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ώστε να πληρώνονται και τα έργα Κοινής Ωφέλειας. 
Επίσης, είναι κεφάλαια για ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ και ΕΞΑΓΟΡΑ ΧΡΕΟΥΣ, το χρέος των ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ από Τράπεζες, Δημόσιο και εξωτερικούς δανειστές! 
Κ. ΛΙΑΝΟΥ: Καταλαβαίνετε την δύναμη που έχει ο Δήμαρχος! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! Μάθε περισσότερα εδώ
Και βλέπουμε ότι κανένας δεν θέλει να το κάνει! έχουν αλλάξει 3-4 κυβερνήσεις που ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι. Άρα τι κάνουμε εμείς
Αλλάζουμε μαριονέτες;  Τι παίζουμε θέατρο σκιών;
Πρέπει να μαζευτούμε! 
Έφτιαξαν μια επιτροπή για να βοηθήσουν τα παιδιά των "φιλοξενουμένων"να εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία και πηγαίνοντας πιο κάτω, είδα πόσα μόρια πρέπει να μαζεύει ο πατέρας και η Ελληνίδα μάνα για να μπει το παιδί της στο σχολείο! 
Πόσο άδικο θα βιώσουμε. Γιατί το ανεχόμαστε; Είναι τόσο χρήμα, γιατί είναι δικά μας και μας τα έχουν κλέψει. Τα θέλουμε πίσω και πρέπει να μαζευτούμε και να τα πάρουμε!
Το μήνυμα προς όλους είναι ότι πρέπει να ενωθούμε. το μόνο που έχει ζητήσει ο Αρτέμης Σώρρας είναι η ΕΝΩΣΗ μας! Όλα τα άλλα μας τα έφερε έτοιμα! 
Μένει λοιπόν όλοι μας να γίνουμε πραγματικά ΠΟΛΙΤΕΣ, να ενωθούμε για να δημιουργήσουμε την δική μας ΠΟΛΙΤΕΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ-ΑΝΘΡΩΠΩΝ!"

Τα συμπεράσματα δικά σας!
Εμείς να θυμήσουμε ότι οι επιλογές είναι στα χέρια μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια