Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι όροι για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Γιατί δίνουν ιθαγένεια και όχι υπηκοότητα;

Οι όροι για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Γιατί δίνουν ιθαγένεια και όχι υπηκοότητα; 

Ας δουμε όμως πρωτα ποια η διαφορά ιθαγένειας από την υπηκοότητα. 

Υπηκοότητα: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος αυτό! 

Ιθαγένεια: ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει! 

Συνειδητοποιείτε την διαφορά μεταξύ των 2 όρων; 

Στην υπηκοότητα έχουμε να κάνουμε απλά με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος, ενώ στην ιθαγένεια έχουμε να κάνουμε με τον πολιτικό δεσμό ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος στο οποίο αυτός ανήκει! 


Πιο αναλυτικά: 

Τι είναι η ιθαγένεια και πως αποκτάται; 

Ιθαγένεια είναι ο νομικός, πολιτικός, πολιτιστικός, πολιτισμικός και συναισθηματικός δεσμός που συνδέει το άτομο με την κοινότητα από την οποία κατάγεται, η οποία κοινότητα αποτελείται συνήθως από τα μέλη μιας φυλής και χαρακτηρίζεται από κοινή γλώσσα, χρήση κοινού εδάφους, κοινά ήθη, έθιμα, παραδόσεις και πολιτισμός. Όσο για την απόκτηση, η ιθαγένεια μεταδίδεται από γονιό σε τέκνο. 

Συνεπώς η όποια ιθαγένεια είναι μια ιδιότητα την οποία απλά έχεις ή δεν έχεις. Δεν χορηγείται και δεν αφαιρείται. Και επειδή μόνο μια ιθαγένεια μπορεί να έχει κάποιος, η εκ των υστέρων αναγνώρισή της γίνεται βάσει του δίκαιου της καταγωγής (ius sanguinis) εφόσον υπάρχουν τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά που συνδέουν το άτομο με την εν λόγω ομάδα. 

Τι είναι η υπηκοότητα; 

Υπηκοότητα είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με την Πολιτεία (κράτος) και από την οποία πηγάζουν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις για αμφότερα τα μέρη. 

Η υπηκοότητα αποκτάται: 

– αυτομάτως από εκείνους που έχουν την ιθαγένεια του συγκεκριμένου κράτους έθνους ή είναι μέλη μειονοτήτων που κατοικούν στην επικράτεια του 

– με την διαδικασία της πολιτογράφησης από τους υπόλοιπους. Με αυτή την διαδικασία, σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπάρχει και η δυνατότητα απόκτησης τιμητικής υπηκοότητας, λόγω προσφοράς εξαίρετων υπηρεσιών. 

Πολιτογράφηση ονομάζεται η επίσημη διοικητική πράξη, με την οποία ένα κράτος απονέμει την ιδιότητα του πολίτη σε κάποιον που έως τότε ήταν πολίτης άλλου ή κανενός κράτους. Μετά την πολιτογράφησή του, το άτομο εφοδιάζεται με τα απαραίτητα δημόσια έγγραφα (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο κ.ά.) και εξομοιώνεται νομικά με τους υπόλοιπους πολίτες του κράτους, τόσο στα δικαιώματα όσο και στις υποχρεώσεις. 

Ενδεχόμενες εξαιρέσεις από την αρχή της ισότητας αφορούν συνήθως ακραία για τον μέσο άνθρωπο ενδεχόμενα, για παράδειγμα στις ΗΠΑ δεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα. 

Βάσει των διεθνώς ισχυόντων, πολιτογράφηση μπορεί να τελεστεί μόνο εάν το ζητήσει ο ενδιαφερόμενος και μόνο από την αρμόδια γι’ αυτό δημόσια αρχή. Από εκεί και πέρα, κάθε κράτος θέτει διαφορετικές προϋποθέσεις οι οποίες κατά κανόνα αφορούν την απόδειξη ότι ο αιτούντος έχει προσαρμοστεί στο καινούργιο περιβάλλον, που σημαίνει και ότι είναι σε θέση να ασκήσει αποτελεσματικά τα δικαιώματα του και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ως πολίτης έχει. 

Με αυτή την διαδικασία, σε εξαιρετικές περιπτώσεις υπάρχει και η δυνατότητα απόκτησης τιμητικής υπηκοότητας, λόγω προσφοράς εξαίρετων υπηρεσιών. 

Υπό πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις, η Πολιτεία μπορεί να αφαιρέσει την υπηκοότητα κάποιου. Με σχετική δήλωση στις αρμόδιες Αρχές, υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα παραίτησης από την υπηκοότητα. 

Τέλος, σε αντίθεση με την ιθαγένεια, η υπηκοότητα μπορεί να είναι πολλαπλή. 


Οι όροι για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας .

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα γίνεται με όρους αντικειμενικότητας, ταχύτητας και απόλυτης διαφάνειας, υπογράμμισε ο υπ. Εσωτερικών. 

Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιου Μπαλέρμπα παραδόθηκε η έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από τον διοικητή της Άγγελο Μπίνη. Η έκθεση περιέχει προτάσεις για ενίσχυση της διαφάνειας στην απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας. 

Παραλαμβάνοντας την έκθεση που θα αποτελέσει πιλότο για όλο το Δημόσιο, καθώς στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία για την εφαρμογή ρεαλιστικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα γίνεται με όρους αντικειμενικότητας,(τι εννοούν όταν λένε ελληνική ιθαγένεια με Όρους αντικειμενικότητας;) ταχύτητας και απόλυτης διαφάνειας, και επομένως και ισονομίας(ποιος ο ορισμός της ισονομίας; ) που είναι ένα βασικό ζητούμενο και στην εποχή μας». 
Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι τα συμπεράσματα , που περιλαμβάνονται στη μελέτη θα αποτελέσουν βασικά σημεία σχετικού νομοσχεδίου. 

Ο κ. Μπίνης επισήμανε ότι η έκθεση είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που εισάγεται για πρώτη φορά στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ ο κ. Μπαλέρμπας υπογράμμισε ότι ανοίγει νέους δρόμους για το Δημόσιο.(ποιο είναι το ελληνικό δημόσιο; Εμείς δεν είμαστε το ελληνικό δημόσιο;) καθώς θεμελιώνει μια νέα διοικητική κουλτούρα (ότι μέχρι τώρα δηλαδή διοικούμαστε από Έλληνες και από δω και στο έξεις δίνοντας ιθαγένεια στους αλλοεθνής θα διοικούμαστε από άλλες «κουλτούρες») 


Αν είναι δυνατόν να χρειάζεται να κάνει κάποιος εξέταση dna ή να χρειάζεται να είναι Έλληνας για να είναι στη Βουλή των Ελλήνων. (!!!) «Άλλωστε αν ίσχυε κάτι τέτοιο, οι μισοί και παραπάνω, δεν θα βρισκόμασταν εδώ», είχε ομολογήσει ο κύριος «Λεφτά υπάρχουν» Γεώργιος Παπανδρέου. 

Δείτε το και ακούστε τον εδώ: 

Οι προδοσίες διαδέχονται η μια την άλλη στην Ελλάδα του σήμερα και όλα αυτά έχουν ακριβώς την ρίζα τους στις παλαιότερες απονομές ελληνικών ονομάτων (ιθαγένειας) σε ελληνόφωνους αλλογενείς που τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά και διαχειρίζονται σήμερα το έθνος και τον πλούτο του. 

Καθώς αντιλαμβανόμαστε πήραν και οι ίδιοι ιθαγένεια, μιας και οι Εβραίοι, δεν είναι Έλληνες. Δεν είναι κρυφό δε ότι η Μπενάκη όταν όρκισε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Κάρολο Παπούλια το 2005, στο λόγο της ανέφερε ότι θα δοθεί μέρος της Εθνικής Κυριαρχίας, μαζί σε άλλα απεχθή λόγια που ακούστηκαν κατά την ορκωμοσία. 

Με τις νέες διατάξεις, αν ένας μετανάστης έχει επτά χρόνια μόνιμης διαμονής στη χώρα και έχει λάβει διαδοχικά άδειες παραμονής, θα μπορεί να αιτηθεί την ιθαγένειά του. 

Με τις νέες διατάξεις, θα έχουν δικαίωμα στην πολιτογράφηση όσοι μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα 12 χρόνια. 

Η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας υποβιβάζεται μέσω ενός ηλεκτρονικού τεστ 300 ερωτήσεων. 

Με τις αλλαγές στη διαδικασία της πολιτογράφησης, θα μπουν άμεσα στους εκλογικούς καταλόγους εκατοντάδες χιλιάδες αλλοεθνών. 

Το παράβολο για τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας θα μειωθεί δραστικά. 

Το Υπουργείο Εσωτερικών με τρομερές απλοποιήσεις των διαδικασιών, θα δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε 850.000 μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. 

Το ύποπτο που προκύπτει σε σχέση με τη λέξη «ιθαγένεια» ως αντικατάσταση της λέξης «υπηκοότητα». 

Ξεκινώντας να αναφέρουμε ότι με τη συνθήκη Bretton Woods, κάθε κράτος έχει καταπιστευματικό πλούτο που έχει υπογραφεί από τους εκπροσώπους του κάθε κράτους και ο πλούτος αυτός υπάρχει για τους ιθαγενείς πολίτες του (ήτοι για τους πολίτες που είναι γεννημένοι εκεί και φέρουν τόσο την εθνικότητα, όσο και το ίδιο γένος με τους αυτόχθονες ή είναι οι ίδιοι αυτόχθονες) 


Φυσικά για τον δημόσιο πλούτο δεν υπάρχει ο ορός της ”αποκλήρωσης” διότι ο ιθαγενής είναι ο μόνος αναγκαίος φυσικός κληρονόμος. 

Και τώρα ένα παράδειγμα για να το καταλάβουμε: 

Σκεφτείτε πως ξαφνικά μια μέρα, έκανε κατάληψη στο σπίτι σας ένας άγνωστος και δηλώνει γιος του πατέρα σας (αδελφός σας, αίμα σας) χωρίς να έχει λόγο με βάση τη νομοθεσία να αποδείξει ότι όντως είναι αδελφός σας, ο μπαμπάς σας πέθανε και σας έχει αφήσει μέσω διαθήκης την περιουσία του. Ο άγνωστος αυτός που έχει κάνει κατάληψη στο σπίτι σας λοιπόν, είναι ο ίδιος που θα έχει δικαίωμα (λόγω «νόμιμης» ιδιότητας) να διεκδικήσει την περιουσία σας.

Και ερχόμαστε λοιπόν στο ύποπτο της χρησιμοποίησης της λέξης «ιθαγένεια» η οποία γνωρίζουμε πολύ – πολύ καλά, ότι έχει συγκεκριμένη ερμηνεία, η οποία σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι ταυτόσημη με την υπηκοότητα ή την κάρτα αλλοδαπού πολίτη (που παίρνουν στην Αμερική). 




Εν καιρώ πόλεμου, αν θυμούνται οι παλαιότεροι έκαιγαν τα ληξιαρχεία για να εγγράψουν αλλογενείς με ελληνικά ονόματα ώστε να μπερδέψουν τον πληθυσμό της χώρας και τους ”κυριάρχους ιθαγενείς” που είναι οι φυσικοί κληρονόμοι του δημόσιου πλούτου της χώρας. 

Τώρα αποθρασύνθηκαν παντελώς οι ανθέλληνες και στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης θέλουν να πολτοποιήσουν τους λαούς ώστε να χαθούν οι πραγματικοί κληρονόμοι” 

Επικαλούνται δε ως ”ρατσιστικές” τις απόψεις περί ιθαγένειας και όχι υπηκοότητας. 

Ιθαγένεια στην Ελλήνων Πολιτεία


Η Ελλάδα δικαιωματικά ανήκει στους Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς. Για όσους δεν είναι Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς και ζουν στον Ελλαδικό χώρο η Ελλήνων Πολιτεία δείχνει μεγάλο σεβασμό. Ισονομία, Ιδεοκρατία, Ισοπολιτεία σημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να έχει περισσότερα δικαιώματα από Έλληνα Ιθαγενή Πολίτη. 

Καμία ομάδα, καμία συντεχνία, καμία λέσχη δεν μπορεί να έχει πιο προνομιούχα σχέση με την Πολιτεία από τον Έλληνα Ιθαγενή Πολίτη. Δεν μπορούν να υπάρχουν φαινόμενα, όπως κοινότητες αλλοεθνών, να είναι μέσα στην Πολιτεία ως φορείς δημόσιου δίκαιου και να έχουν ιδιαιτέρα προνόμια φορολογικά, ιδιοκτησιακά, ασυλίας κλπ. 

Η Πολιτεία οφείλει πρωτίστως να σέβεται τον εαυτό της και όταν συμβαίνει αυτό μπορεί κατ’ επέκταση να σέβεται όλους τους άλλους. Οταν η Πολιτεία δε σέβεται τον εαυτό της δε μπορεί να απαιτήσει σεβασμό από τους Πολίτες. Παράγει άδικο εργαζόμενη για ολιγαρχία και όχι για την κοινωνία των Πολιτών. 

Η Πολιτεία δε ξεχωρίζει τους Πολίτες ανάλογα με το κόμμα, το χρώμα και το δόγμα. Το μοναδικό κριτήριο είναι η Ελληνικότητα. Αυτή η Ελληνικότητα καθορίζεται από την γενεαλογική προέλευση δηλαδή από το αίμα, το DNA. Έτσι η Ιθαγένεια δεν εκχωρείται, δεν δωρίζεται, δεν πωλείται γιατί είναι θέμα γενετικής προέλευσης. Έτσι λοιπόν την Ελληνική Ιθαγένεια την φέρουν μόνο όσοι προέρχονται από το Ελληνικό Έθνος και αυτή αναγνωρίζεται και θα την φέρουν μόνο όσοι αναγνωρισμένα την έχουν, δηλαδή με εξέταση αίματος. 

Η φιλοξενία μας ανήκει στην παράδοση μας και θα μπορεί ο καθένας να διαβιώνει μαζί μας εφόσον αποδέχεται ως τρόπο ζωής τα Ελλάνια Αξιακά Πρωτόκολλα, να αναγνωρίζει την Κοσμοθεασή μας (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό), τα δρώμενα της Πολιτείας μας και να δείχνει απόλυτο σεβασμό προς αυτά. 

Η Ιθαγένεια μας πιστοποιεί τα σύμβολα της Πολιτείας μας και μας καθιστά υπεύθυνους για την αποκατάσταση της αληθινής ιστορίας μας, των αληθινών ηρώων μας, την καταγωγή μας, τη θέση στον πλανήτη μας και στα κληρονομικά δικαιώματα που έχουμε σε αυτόν. Είναι υποχρέωση μας να καταδικάσουμε τους Εθνικούς προδότες οι οποίοι προβάλλονται από τα σιωνοκρατούμενα κέντρα εξουσίας ως ήρωες. 

Είναι υποχρέωση μας να τοποθετήσουμε στη θέση τους πραγματικούς ήρωες του Γένους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια